Este paintball-ul scump? Cat ar costa? 

Pai,doar daca vrei tu sa fie :) .Paintball-ul, la fel ca orice alte sporturi are multe stiluri de joc, si impreuna cu aceste tipuri de joc vin si diferite variatii de echipamente. Daca vrei sa mergi la un teren de paintball si sa inchiriezi o arma, asteapta-te sa platesti 30-60 lei pentru echipamentul inchiriat(asta include masca,rezervor si o arma) pentru intreaga zi. Va trebui sa cumperi bilele de vopsea separat. Daca planuiesti sa detii intregul echipament numai al tau, iata cateva lucruri esentiale de care vei avea nevoie in scopul de a iesi si de a juca pe cont propriu:

arma de paintball

masca (include si ochelarii)

incarcator (de a detine bilele dvs.)

butelie CO2 (pentru a putea incarca arma)

Cate bile voi consuma intr-un joc? 

Acest lucru este relativ cu stilul tau de joc si ce tip de joc vei juca. Pentru Woodsball, asteapta-te sa consumi 200-500 de bile cel putin. Jocul Scenario depinde de cat de mult dureaza partida de joc, deci nu se poate spune estimativ. Pentru Speedball / Tournament, ei tind sa mearga cu mult mai rapid decat celelalte stiluri de joc. Daca esti incepator probabil vei consuma undeva la 100-300 de bile de vopsea.A cest lucru presupunand ca vei trage atunci cand va fi nevoie. Jucatorii profesionali pot consuma pana la 1000-2000 bile pe joc.

Vopseaua se va duce la spalare?

Da.Bilele de vopsea folosite in Paintball contin polietilen glicol, precum si alte elemente solubile in apa. Asta inseamna ca se va spala in totalitate. Deci nici o grija pentru sotie sau mama (sau amandoua?).

AIRSOFT

Poate te intrebi ce este airsoftul?

Pentru a-ti da o genereala cunoastere, aici sunt cateva elemente de baza care trebuie sa le stii despre airsoft. Airsoft-ul este un sport in care jucatorii simuleaza lupta, razboiul sau alte scenarii militare folosind tactici militare. 

Armele de airsoft folosesc 6mm BBs facute din ABS plastic sub forma de munitie, care in general cantaresc de la 0.12 g la 0.43g in medie. Armele de airsoft sunt aproape intotdeauna, replici exacte ale armelor militare reale. Airsoft ca si sport este extrem de popular in estul Asiei, Korea, China si Japonia, unde armele de foc reale sunt aproape imposibil de obtinut pentru uz personal, din cauza legilor stricte si ca rezultat majoritatea armelor de airsoft sunt produse manual in aceste tari.

Tactici

Sniper tactics

Pentru orice echipa de airsoft, un sniper este esential,in special cand te afli intr-o situatie in care vei fi o inferioritate numerica sau cand tu si prietenii jucati intr-un joc realist.Dar care sunt tacticile sniperului si cum sa le folosesti? Iti vom arata cum !

Airsoft team tactics

Atunci cand vei juca intr-o echipa, sigur vei avea nevoie sa folosesti tacticile specifice situatiei tale, si de obicei, tacticile echipei pot fi inspirate din exercitii militare moderne si chiar de istorie. Asa este,strategiile folosite in inregistrarile antice te pot ajuta in jocul tau de razboi.De ce sa nu inveti de la cele mai bune de ieri sau de astazi?

Skirmish scenarios

Scenariile militare sunt incontestabil cele mai populare dintre jocurile jucate cu armele de airsoft, in parte datorita relevantei lor pentru situatiile din lumea curenta si in parte datorita naturii realiste de foc, in general. Oricum, scenariile militare nu sunt tot ceea este in lumea de airsoft. De asemenea mai sunt si alte genuri de simulari care se pot executa. Cele mai multe le puteti gasi in orice joc de paintball sau echipa de airsoft.Combinatiile sunt cu adevarat fara sfarsit.